majdnem minden ami ReTRo

AMIGA MÁNIA 04 - LemezGURU - ReTRoTiMe

2012/04/08. - írta: Сергей

...gondoltam írok beharangozó posztot a két készülő AMIGA-s kiadványról, egyrészt a tartalmuk retro, másrészt mind a kettőt lelkes amatőrök profin elkészített munkája, figyelemre méltóak!
Nem mellesleg ez a bejegyzés a Retro Tauta blog egyetlen szerkesztője (azaz jómagam) által elkövetett írások külső megjelenéseiről is szól.

Tehát, ha minden igaz jövő héten jelenik meg az AMIGA MÁNIA negyedik száma! Ez egy kis példányszámban papíron is megvásárolható folyóirat, de szerencsére ilyen könnyen nem merül "feledésbe", mert az alkotók elérhetővé teszik a számok tartalmát letölthető PDF formátumban.

AM04COVERART.jpg

Az AMIGA MÁNIA részére két hardveres cikket küldtem. :-) Elöljáróban talán annyit elmondhatok róluk, hogy az egyik egy hibás CDTV felélesztésének, a másik pedig egy szintén hibás AMIGA 3000 javításának történetét követi nyomon. Ha papír példányt nem is tud a nagyérdemű olvasó beszerezni, a PDF-et mindenképpen ki fogom ajánlani olvasásra. ;-)

A LemezGURU a széles hozzáférhetőség szempontjából egy kicsit nehezebb műfaj, mivel amint a neve is tükrözi, AMIGA formátumú 880Kb-os DS-DD lemez (vagy annak megfelelő ADF lemezkép) formájában terjed!

guru_reborn4.jpg


Mint az a kis képen is látható, ez a lemezújság tavaly novemberben született újra és most várható a második szám megjelenése! A változatosság kedvéért ide is hardveres cikkeket küldtem be (gondolom nem meglepő). :-) Kettőt emelnék ki, az egyik témája az alapvető hibakeresés AMIGA gépekben, a másik pedig egy kis AMIGA 500 turbókártya teszt (azért kicsi, mert csak pár ilyen kártya keveredett a karmaim közé). Sajnos ez a megjelenés a korlátozott adatmennyiségből kifolyólag mellőzni volt kénytelen a képes illusztrációkat, de megígérem, hogy egy pár hónap múlva felteszem a cikkeket fotókkal kiegészítve, kikerekítve. :-)

Végezetül, de nem utolsó sorban felhívom a figyelmet egy retro oldalra, a ReTRoTiMe-ra, ahol sok érdekességet találhattok! Többek között például személyes kedvenceim is megtalálhatóak itt, a beszkennelt és hozzáférhetővé tett retro számítógépes újságok (méghozzá egy elég jelentékeny gyűjtemény).

retrotime.jpg


Na tessék, ezzel ismét haza beszéltem, a ReTRoTiMe BLOG rovatában olvashatóak a Retro Tauta cikkek. :-)

(Nem kell megijedni a poszt szünet és a hallgatás nem lesz tartós, most is bütykölök 1000-el.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szergitata.blog.hu/api/trackback/id/tr924371173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása