majdnem minden ami ReTRo

AmiCON 2012 #2

2012/12/08. - írta: Сергей

AmiCon.png

Mint azt már említettem, évente kétszer van AMIGA-s party, ki nem hagynék egyet sem! :-) Gondolom az év végének és a zord időjárásnak köszönhetően kifejezetten kevesen jöttek el, beszélgetéssel és pár érdekes hardver nézegetésével telt el a nap. Persze nem vittem magammal fényképezőgépet (előfordul)... Telefonnal lőttem pár fotót, amit közreadok, egy kis magyarázattal.
Volt egy SNES-t  (Super Nintendo Entertainment System) ami amúgy egy klasszikus konzol gép, de nekem,  mint antiKonzolos-nak (összesen három darab van, ATARI 2600, AMIGA CDTV és AMIGA CD32) ez az újdonság varázsával hatott. Jó kis ketyere ez, be kéne egyre nevezni... (hogy játszani mikor lenne időm vele, az egyenlőre rejtély számomra, de a bírvágy ébredezik).:-)
Nagyon érdekesnek találtam az FPGA alapon működő Turbo Chameleon 64 - Commodore 64 kiegészítő kártyát, ami a képek tanulsága szerint önálló gépként is üzemel. Ezen eléggé eltátottam a számat, annak ellenére teszem ezt még mindig, hogy a zsebemben (olcsó változat, mobil gyanánt) komplett internetezésre alkalmas multimédiás gép van 600MHz-es CPU-val, 512Mb memóriával és Android operációs rendszerrel... Szóval C=64, MiniMIG és ZX Spectrum 48K core futott fajta és azon néztünk különböző alkalmazásokat. Éppenséggel pont ilyen kiegészítőt nem feltétlenül vennék (igen csak borsos az ára), de egy fejlesztő kit egyre jobban érdekel... Következik néhány saját kezű HW projekt, aztán majd meglátjuk. :-)
Az EFIKA alaplap viszont vitte a prímet, gyakorlatilag egy 11x15 cm-es komplett gépről van szó, 400 MHz-es MPC5200B CPU, 128Mb memória, IDE felület és egy PCI foglalat (egy toldóval AGP). Ebből mindjárt volt kettő is (a dobozoltat elfelejtettem lefotózni), amin MorphOS futkározott.
Na szóval ezek a témák semmiképpen nem voltak érdektelenek! :-)
Ezúton is köszönöm Lázi-nak és családjának a helyszínt, a szervezést és a vendéglátást! A logisztikámért (nem kellett kétszer egy órát HÉV-eznem keresztbe kasul) pedig külön köszönet Chain-Q-nak és RatMan-nak ! :-)

A cím és a készítő megnevezése ne tévesszen meg senkit, ez a videó nem véletlenül került ide
(Buegleisennek nevezett kódert ismerjük, 1:49-től ott figyel az AmiCON invitálás). :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szergitata.blog.hu/api/trackback/id/tr184955162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása