majdnem minden ami ReTRo

Digitális Grafika - Computer Arts Magazin Magyarul (egy magazin amely meghaladta kora minőségi igényeit)

2013/05/07. - írta: Сергей

Legnagyobb örömömre egy újabb cikket kaptam, ezúttal Digitális Grafika tollából. :-) Remélem nem fogja vissza magát és kapok több ilyen írást grafikai témában, amihez én hozzáértés hiányában mindig tátott szájjal közelítettem :-)

Computer Arts - A kreatív számítógépes magazin

computer_arts_magazin_2000_1._szam.png

A Computer Arts magazin havonta megjelenő 100 oldalas színes kiadvány volt amely elsősorban a grafikusoknak, designereknek, művészeti vezetőknek, kreatív igazgatóknak, tördelőknek, multimédia-fejlesztőknek, tipográfusoknak, reklámgrafikusoknak, webmestereknek és látványtervezőknek szólt. A kiadvány CD-mellékletére a legfrissebb szoftverek demói, illetve egyes szoftverek korlátozás nélküli verziói is felkerültek. A művészeti írások és a művek bemutatása mellett nagy hangsúlyt kaptak az eszközök is, amelyekkel mindezek megvalósíthatóak. Ez magába foglalja a hardvert és a szoftvert egyaránt: a Computer Arts Magazin rendre bemutatta a legújabb berendezéseket, a szoftverek legújabb verzióit.
(Katt a képre a nagyobb méretért.)

computer_arts_magazin_magyarul_2000 kicsi.jpg

Computer Arts Magazin
Nagy-Britannia legnépszerűbb kreatív magazinja magyarul

2000. szeptember

Egyre szűkül a fogyasztói rés, ezzel együtt bővül a prémiumlapok száma, és mindinkább teret hódítanak a számítógépes magazinok. A VNU hobbifelhasználókhoz szóló Computer Active-ja után megjelent a CMK professzionális kreatív számítógépes magazinja.

A PC Format és a Play Station magazinok után a CMK Kiadó piacra dobta a Computer Arts magyar kiadását. A havonta 6000 példányban megjelenő kiadvány a grafikusok, designerek, webmesterek és számítógépes művészek számára igyekszik az ötletadó és a trendhíreket közlő orgánum szerepét betölteni. A Computer Arts Nagy-Britanniában a legnagyobb példányszámban eladott számítógépes kreatív magazin. Népszerűségét elsősorban a megbízható, friss híreinek és az elfogulatlan, objektív, értékelő attitűdnek köszönheti.

A Computer Arts témái elsősorban a design, a számítógépes művészet, a tipográfia, a képfeldolgozás, a nyomdai előkészítés, a kreatív művészet, a grafika, az alkalmazott grafika, a webdesign, a web szerkesztés, a 3D modellezés, a két- és háromdimenziós animáció, a multimédia-fejlesztés, valamint a látványtervezés köréből kerülnek ki. A művészeti írások és a művek bemutatása mellett teret kapnak azok az eszközök is, amelyekkel mindezek megvalósíthatóak – azaz a hardver a hozzá tartozó szoftverekkel. A legújabb eszközök bemutatása mellett a magazin oktató írásokat, tippeket, trükköket egyaránt közöl. Az újság legnagyobb része, mintegy 90 százaléka licencanyagokból, a maradék 10 százalék pedig a magyar szerkesztőség saját írásaiból áll.

A magazin terjedelme 100 oldal, 4+4 színnyomású. Minden számhoz tartozik CD-melléklet, amelyen a cikkek anyagain kívül találhatók új fejlesztésű betűtípusok, jogdíjmentes képek, a legfrissebb szoftverek kipróbálható, sőt, olykor teljes verziói. A papíralapú megjelenést internetes honlappal egészítették ki (www.computer-arts.hu), ahol on-line információk, hírek, akciók olvashatók, és szoftverek is letölthetők.

A Computer Arts közönsége elsősorban grafikusokból, designerekből, kreatív szakemberekből áll. A külföldi tapasztalatok szerint a szakmai kör mellett jelentős a diákok, a „hobbigrafikus” vásárlók száma is, akik kedvtelésből olvassák az újságot. A lap fogyasztói ára viszonylag magas, 2490 forint. A már említett laikus érdeklődők miatt a magazint nem direkt módon terjesztik, mint a szakmai lapokat általában, hanem a kiemelt standokra a Hírker közvetítésével juttatják el az újságot. Mivel minden számban sokat foglalkoznak Macintosh- és PC-alkalmazások leírásával, véleményezésével, indokolt az e témákhoz kapcsolódó hirdetések jelenléte. Ennek megfelelően a B4-en az Apple, a B3-on Hewlett Packard reklámja látható. A szakmai hirdetéseken túl az Est Lapcsoport online magazinjának promóciója is megjelent a lapban.

A Computer Arts csak Angliában sikeres

computer_arts_magazin_2000_eng.jpg

2001. január

Miközben Magyarországon november óta sem az előfizetők, sem az újságüzletek nem kapják meg a Computer Arts kreatív számítógépes magazin magyar nyelvű számait - holott folyamatosan regisztrálnak újabb előfizetőket -, addig Angliában az újságnak nem csak a webes, de a WAP-os verziója is egyre népszerűbb.

A WAP-site kezdőoldalán három menüpont található: legfrissebb hírek, keresés a régi hírek között és információk. Akár a legfrissebb, akár a régebbi hírek között is nézünk szét, átfogó képet kaphatunk a legújabb szoftverek megjelenéséről, a különféle versenyekről, díjakról. Az információ menüpont pedig elmondja, mi is az a magazin, melyet nálunk hiába várnak az olvasók.

Computer Arts Magyarország Kft.
Cím:
1033 Budapest, Óbudai sziget 131.
Telefon: 384-2142
E-mail: editor@computer-arts.hu
Internet: www.computer-arts.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szergitata.blog.hu/api/trackback/id/tr285285890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása