majdnem minden ami ReTRo

Enterprise 128Kb memória újra - Enterprise 128Kb memory again

2016/11/11. - írta: Сергей

Ennek a cikknek igazából nem sok gyakorlati jelentősége lesz, hiszen mindenki több és több memóriát szeretne a gépében látni. Engem viszont piszkált a gondolat, hogy az előzőekben már kiszerelt gyári bővítőt azért vissza tenném a helyére, ugyan olyan átalakítással, mint ahogy azt a plusz 1024Kb bővítő "gyors csatlakozóinál" láttuk.


eredeti_labkiosztas.jpg


A kiinduló probléma az, hogy a gyári bővítő furatai nem kompatibilisek a RetroHQ bővítőhöz használt 2,54mm 6/3 PIN méretű tüskesorokkal. Ha viszont csak ráforrasztjuk őket (nem be) akkor nem fér vissza sem a helyére, sem a felső burkolat alá. Úgyhogy anno intenzív reszelésbe kezdtem, egész pontosan 38db 2,54mm-es PIN-t kellett lekerekítenem, hogy beforraszthatóak legyenek és lehetőleg a galvanizált lukakat se tegyem tönkre azzal, hogy áterőltetem rajtuk a tüskesort. Arra kel még figyelni, hogy a Dupont csatlakozót eltérő sorrendben kell feltűzni, mint a RetroHQ bővítő esetében. A képen látható, hogy a helyes megoldás, viszont ez azt jelenti, hogy aki az előző szériákban készült 10 PIN-es Dupont változattal rendelkezik, nem fogja tudni megcsinálni a vissza alakítást, csak ha felcserélgeti a vezetékeket a csatlakozón.

English summary:
be patient, i'm a busy ...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szergitata.blog.hu/api/trackback/id/tr6611950065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása