majdnem minden ami ReTRo

Enterprise 128 30. születésnap - 30th birtday of Enterprise 128

2015/05/17. - írta: Сергей

enterpress.jpg

Rendszeres látogatója vagyok retro rendezvényeknek, viszont Enterprise találkozón most voltam először. Az apropóját az adta, hogy 1985 május 20-án, azaz három évtizeddel ezelőtt került a boltokba az Enterprise 128Kb-os változata! Nagyon rohan az idő... Hihetetlen, hogy lassan harminc éve volt, hogy megkaptam az első számítógépem, egy Enterprise 128-at. Családias, jó hangulatú összejövetel kerekedett. Soha nem látott hardver relikviákkal lehetett ismerkedni. Többek között az Enterprise 128 továbbfejlesztett változatával, MIDI illesztővel, Interface kártyával, Microteam ram bővítős turbó EXDOS-al. Volt egy FPGA alapú MSX klón, teszteltük Pear ZX Spectrum Emulátor kártyáját. A szoftveres bemutatókon egy csomó dolgot tanultam a kedvenc gépem működéséről. Jó volt olyan arcokkal élőben beszélgetni, akiket nick névről régóta ismerjük egymást. Külön öröm volt, hogy két külföldi vendég is el tudott jönni a szülinapra. Bruce Tanner (az IS-BASIC fejlesztője) és Jörn Mika (Prodatron) a SymbOS operációs rendszer fejlesztője. Köszönjük, hogy meglátogatták kis hazánkat! Köszönjük a dedikálásokat! További kellemes meglepetés volt az Enterpress újság jubileumi különszáma, köszönet érte Matusa Istvánnak! Nagy köszönet ZozoSoftnak és az Enterprise Forever fórum lelkes csapatának a meghívásért és a szervezésért! Remélem találkozunk jövőre is!

I am a regular visitor of retro events, but now I was Enterprise meeting for the first time.The apropos that on 20 May 1985, that is three decades ago, was released a version of the Enterprise 128 Kb! The time is running at... It's amazing how slow it was thirty years ago that I got my first computer, a Enterprise 128. It was a friendly, and very nice meeting! Lot of hardware relics to be seen. Among other things, the improved version of the Enterprise, a MIDI interface, rare Interface Card, MicroTeam ram EXDOS turbo expander. Was a FPGA-based MSX clone, with SymbOS system. We tested Pear's ZX Spectrum Emulator card too. On the software shows i learned a lot of things of my favorit machine. It was good thing to talk a people, who know the long-standing each other about nickname.
It was a special pleasure to two guests also could come up for her. Bruce Tanner (the developer of IS-BASIC) and Jörn Mika (Prodatron) SymbOS operating system developer. Thank you for visiting our small country, and thank you for signings! More pleasant surprise was the Enterpress anniversary special edition of the newspaper, thanks to István Matusa! Big thanks ZozoSoft and Enterprise Forum Forever enthusiastic team for the invitation and organizing! Hope to see you again!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szergitata.blog.hu/api/trackback/id/tr627466596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LGB 2015.05.18. 11:41:03

Kiraly volt a party. Szereny szemelyem ra jellemzo modon eloadta hulyesgeit: pl nem tudom ki kicsoda, bemutatkozas utan _se_, megprobalok vicces lenni, de neha (?) nem jon ossze, stb. Ez van :)

Сергей · http://szergely.sfblogs.net/ 2015.05.18. 15:09:52

@LGB: jó fej volt mindenki :-) nem volt veled az ég világon semmi gond! :-)
szerintem nem értették a county jail-es pólómat :-D de más nem igen akadt a kezembe ;-) C=64-es feliratúban nem mertem jönni :-)
süti beállítások módosítása