majdnem minden ami ReTRo

ÁrokParty 2013 #15.

2013/07/07. - írta: Сергей

... idén is sikerült eljutnom az ÁrokParty-ra... :-D  Azt hiszem említettem már, hogy ez a rendezvény az egyik legjobb hangulatú hazai "kocka party". Eltelt pár évtized, manapság sajnos egyre kevesebb rendezvény van,  ennek a szubkultúrának...

logo_eng.gif


Nem mellesleg ez az egyetlen, ami 8bit-es gépekkel foglalkozik. :-) Mosolygom, átnézve az itthoni 8bit-es gépkínálatot... Ha sikerül valami épkézláb HW kiegészítőt összedobnom (egyenlőre ne részletezzük) mondjuk a Z80-akhoz (vagy valamelyik "klónhoz"), akkor akár még masinát is vihetek magammal jövőre. Hátha tudom színesíteni a nagyrészt Commodore-ból álló kínálatot. Ne térjünk el tárgytól ;-) nézzük milyen események voltak a találkozón (helyi megfogalmazásban, a C=64Pride-on).

07.06 szombat
12:00 előadás: Rasztertrükk? OK, de hogyan? - csínok es bínok az időzítés magasiskolájából (előadó: Pocak)
11 óra után értünk oda CodeKiller-el, de a helyi összefogásban elkészült gulyásleves annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy erről a beszélgetésről komplett lemaradtam. Viszont a gulyás egyenesen kiváló volt, nem is túl erős, nem is túl sós és a "kondi" hamburgert is érdemes megemlíteni! Köszönjük a készítőknek a fáradozást! ;-)
13:00 előadás: IDE64Ultimate - kompatibilitási problémák és megoldások (előadó: CapaC)
Meggyőztél! Tényleg jó lehet két ilyen ütős kiegészítőt használni C=64-hez egyszerre. :-) Jelenleg egyik kiegészítővel sem rendelkezem, de az előadás határozottan érdekes volt. Erősödik a késztetés, hogy beszerezzek C=64-hez valami komolyabb cuccot... :-)

Ninja.jpg


14:00 interjú: "A Last Ninja legenda" - Szerdahelyi Márkkal kérdezzük Ádám Zoltánt, a játék egyik fejlesztőjét
Na kérem... :-) Ez volt az az előadás, amire mindenki várt! A legtöbb résztvevőnek volt már előzetes információja a témáról (a 2010-es Pixelhősök könyvben megjelent interjú nyomán), nekem viszont az újdonság erejével hatott. Megtudhattuk, hogy az 1987-ben megjelent The Last Ninja kult-akció-kaland játék fejlesztésének oroszlánrésze egy maroknyi magyar csapat, a SoftView alkotása. A System3 kétmondatos alapötlete alapján ők találták ki a játék komplett sztoriját, logikai és ügyességi feladványait, ők kódolták le a játékot. Ők csinálták meg azokat a szoftveres fejlesztő eszközöket, amivel a pályák végül elkészültek. Habár a SoftView 85%-os készültséggel adta át a játékot, a történet nem végződött szerencsésen a számukra... Ádám Zoltán kérésére nem folytatom a történetet, (aki ott volt, az hallotta) jelenleg is jogi lépéseket fontolgat a System3 ellen...     
15:00 streaming music és music compo
16:00 kerekasztal beszélgetés a demoscene hazai úttörőivel
Erről a két eseményről az udvaron kialakult monstre dumaparty okán lemaradtam. :-) Bocs, biztosan jók voltak ezek is...
18:00 Errorport koncert - ex-Soulvoid feat. Tisza (math-lofi, szabadtéri, élő)
Hű ha! :-) Soundvoid-ra emlékszem tavalyról, idén egyáltalán nem találkozta ezzel a zenei performansszal. Gondolom meghallottuk volna ahogy tolja a zenét, ezek szerint ez idén elmaradt...


19:00 SIDRip Alliance koncert (szabadtéri, élő)

Az égiek nem voltak kegyesek... :-) Szegények mire össze rakták a hangosítást és megcsinálták a beállást a szabadtéri színpadon, addigra megérkezett a vihar. Roham tempóban szedtük szét a cuccukat és menekítettük az egészet zárt helyre... Úgyhogy a szabadtéri koncert helyett a tornateremben játszottak. 
22:00 wild compo
22:30 gfx compo
23:00 demo compo
Sajnos a mai napi egyéb teendőim miatt fél kilenc környékén távoznom kellett. :-( Ezt ígérgetem már pár éve, hogy jövőre foglalok szállást és leköltözöm pár napra a környékre! Na majd kiderül ... :-)
Készítettem pár fotót, akinek ez problémás, az jelezze pl. a Facebook csoportunkon keresztül. Kérésre szívesen cenzúrázom a képét. ;-)
Köszönet a szervezőknek ! :-D Greetings: #Bear, #Chain-Q, #CodeKiller, #Füvesi64, #LacaHero, #Mohican, #Poison, #Repa, #TbTorro remélem nem hagytam ki senkit! :-)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szergitata.blog.hu/api/trackback/id/tr755394270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adsr 2013.07.07. 23:11:05

Köszi a gyors beszámolót!

Adsr 2013.07.07. 23:11:08

Egy normális fotómasinát vihettél volna ;-).

Сергей · http://szergely.sfblogs.net/ 2013.07.07. 23:12:15

@Adsr: minek? :-) volt aki fotózott, felteszi és megnézzük :-)
süti beállítások módosítása